Logo

Piano- en keyboardlessen

Pianoles

De piano is een heel veelzijdig instrument. Je kunt er niet alleen klassiek op spelen, maar ook jazz, swing of pop!

Na het aanleren van de basisvaardigheden bepalen we in overleg hoe het lesprogramma eruit gaat zien, rekening houdend met de interesses en het niveau van de leerling. Je kunt je spel verder ontwikkelen aan de hand van bladmuziek, of je eigen creativiteit aanspreken bij improvisatie. Zelf een song uitzoeken of begeleiding van zang behoren hierbij ook tot de mogelijkheden.

Je kunt in principe op elke leeftijd beginnen met pianoles. Voor kinderen is het aan te raden te starten vanaf ongeveer 8 jaar, wanneer het kind vlot kan lezen. Jongere kinderen kunnen, eventueel na een test, starten met een aangepast lesprogramma.

Keyboardles

Het keyboard heeft vele mogelijkheden. Het kan klinken als één instrument, maar ook als een heel orkest! Je kunt het dus uitstekend als solo-instrument gebruiken, of in een bandje of combo. Het keyboard wordt veel gebruikt in de blues, jazz, latin, rock, funk en popmuziek.

Afhankelijk van het niveau en de wensen van de leerling bepalen we hoe het lesprogramma eruit gaat zien. De mogelijkheden zijn heel divers: van spelen van bladmuziek tot spelen op basis van akkoorden, (beter) leren begeleiden, (beter) leren soleren, spelen in verschillende bezettingen, je eigen song uitwerken (arrangeren), etc.

Je kunt in principe op elke leeftijd beginnen met keyboardles. Voor kinderen is het aan te raden te starten vanaf ongeveer 8 jaar, wanneer het kind vlot kan lezen. Jongere kinderen kunnen, eventueel na een test, starten met een aangepast lesprogramma.

Bij de aanschaf van een keyboard (nieuw of tweedehands) zijn twee dingen erg belangrijk: let erop dat het keyboard grote toetsen heeft (zoals een piano) en dat de toetsen aanslaggevoelig zijn. Dat wil zeggen dat als de toets krachtig wordt aangeslagen, er een luide toon klinkt, en als de toets zacht wordt aangeslagen, er een zachte toon klinkt. Ook dient er een "split"-functie op te zitten, zodat de linker- en rechterhand elk een ander geluid geven. Voor verdere informatie en advies kunt u contact opnemen.